Nicorette productoverzicht

Therapie met nicotinevervangers

Stoppen met roken met behulp van nicotinevervangers: Zo doe je dat!

Als roker ben je gewoon aan een stabiele nicotinespiegel in het bloed of aan een nicotinetoevoer op bepaalde tijdstippen. Als je stopt met roken, daalt de nicotineconcentratie in je bloed. De onaangename gevolgen daarvan zijn een sterke drang naar een sigaret en ontwenningsverschijnselen, zoals nervositeit en prikkelbaarheid. Op dat moment is het gevaar groot dat je alle goede voornemens overboord gooit en toegeeft aan de drang om een sigaret aan te steken. Nicotinevervangende preparaten, zoals bijvoorbeeld nicotinesprays, nicotinepatches, nicotinekauwgom, nicotinezuigtabletten of nicotine-inhalers vervangen de ontbrekende nicotine uit de sigaretten. Bij de therapie met nicotinevervangers zijn er twee verschillende methoden om te stoppen met roken: ineens stoppen en geleidelijk afbouwen. Hier vind je alle informatie over het verloop van deze twee strategieën– voor een succesvolle rookstop.

Hoe werkt de therapie met nicotinevervangers van NICORETTE®?

Tijdens de therapie met NICORETTE® neem je geleidelijk aan steeds minder nicotine in. Natuurlijk vorm je ook zelf een belangrijk onderdeel van het succes! NICORETTE® is helaas geen wondermiddel dat je van de ene dag op de andere van je verslaving kan genezen. Je moet zelf ook consequent blijven en doorzettingsvermogen tonen om te kunnen stoppen met roken.

Niet-roker – met nicotine?

Het is niet bewezen dat nicotine kanker veroorzaakt. Het zijn de talrijke andere stoffen in de tabaksrook die schadelijk zijn voor de gezondheid. Bij de therapie met nicotinevervangers wordt de nicotine uit de sigaretten vervangen door nicotine en de talrijke schadelijke stoffen van de sigaretten zitten er niet bij. Als de nicotine op die manier in het lichaam terechtkomt, wordt een lagere nicotinespiegel bereikt dan met sigaretten. Toch is die voldoende om de drang naar een sigaret en ontwenningsverschijnselen met succes te verminderen. Bovendien gebeurt de opname van nicotine bij het gebruik van nicotinevervangende preparaten een stuk trager dan via de sigaret – daardoor blijft ook de verslavende kick achterwege. De kans op misbruik (d.w.z. een gebruik om andere redenen dan stoppen met roken) of verslaving aan geneesmiddelen op basis van nicotine, is kleiner t.o.v. nicotine uit tabak.

Lees meer over de verschillende nicotinevervangers van NICORETTE®.

Hieronder leggen we je de 2 methoden uit waarmee je kan stoppen met roken met NICORETTE®:

 

Directe rookstop met NICORETTE®

Hoe kan NICORETTE® je helpen?

Stoppen met roken is moeilijk. Dat weten wij. NICORETTE® is er om je te helpen en stelt een uitgebreid gamma nicotinevervangers voor.

Deze vervangers bevatten nicotine voor therapeutisch gebruik om je te helpen je onthoudingsverschijnselen onder controle te houden.

NICORETTE® kan je kansen op succes verhogen.

Kies de vorm die het beste bij je past.

Omdat elke roker anders is, stelt NICORETTE® verschillende vormen van nicotinevervangers voor.

NICORETTE® Spray, NICORETTE® Invisipatch, NICORETTE® Kauwgom, NICORETTE® Zuigtabletten, of NICORETTE® Inhaler, kunnen je helpen te stoppen. Kies de vorm die het beste bij je past.

 

Minderen en dan stoppen met roken met NICORETTE®

Het is een methode in 4 stappen, die bestaat uit het gebruiken van de  NICORETTE® Kauwgom, NICORETTE® Inhaler, NICORETTE® Spray of NICORETTE® Zuigtabletten in plaats van de sigaretten. Op die manier verminder je de hoeveelheid tabak die je rookt, totdat je beslist er volledig mee te stoppen.

 

Hoe werkt deze methode?

1. Begin te verminderen met de hulp van Nicorette® (0-6 weken)

Geef jezelf een streefdoel: bepaal het maximum dat je nog wilt roken en de datum waarop je dat doel wilt bereiken. Minimaal 50% minder sigaretten is aanbevolen voor een goed resultaat. Gebruik indien nodig kauwgom, inhalers of zuigtabletten om je trek in sigaretten onder controle te houden.

2. Blijf verminderen (6 weken tot 6 maanden)

Verleg je streefdoel en blijf het aantal sigaretten verminderen. Gebruik kauwgom, inhalers of zuigtabletten als dat nodig is om je doel te bereiken*.

3. Stop met roken, gebruik NICORETTE®  indien nodig*

Stop volledig met roken zodra je je daartoe in staat voelt. Gebruik je nicotinevervanger als de behoefte te sterk wordt.

4. Stop met NICORETTE®

Verminder het gebruik van NICORETTE® KauwgomNICORETTE® Inhaler, NICORETTE® Zuigtabletten of NICORETTE® Spray en stop vervolgens volledig (binnen 3 maanden na het stoppen met roken).

* Als je er na 9 maanden niet in geslaagd bent om te stoppen met roken, vraag dan advies aan een arts, een apotheker of een tabakoloog.

 

Enkele tips om gemakkelijker te minderen

  1. Stel de eerste sigaret van de dag zo lang mogelijk uit
  2. Geef de minst lekkere sigaret van de dag op
  3. Zoek afleiding
  4. Spreid de sigaretten zoveel mogelijk over de dag
  5. Gebruik NICORETTE® Kauwgom, NICORETTE® Inhaler, NICORETTE® Zuigtabletten of NICORETTE® Spray om het aantal sigaretten af te bouwen en vervolgens te stoppen.